Facebook advertentie in photoshop met grid

Om een eenvoudige collage te maken in Photoshop moest je vroeger heel wat tools uit hun arsenaal onder de knie hebben. Sinds de update van 2020 is er een nieuw gereedschap toegevoegd die dit soort taken veel eenvoudiger maakt. Het kader gereedschap wordt uit de doeken gedaan in deze beknopte oefening.

 • Maak een nieuw document aan van 1200 X 1200px 
 • Kies weergave > nieuwe lay-out van hulplijnen maken. Verdeel het beeld in 3 kolommen en 3 rijen. Zet de tussenruimte op 0.

 • Activeer het kader gereedschap en teken een kader over de 2 eerste rijen en over de 3 kolommen.
 • Kies bestand > ingesloten plaatsen en kies de foto van de schoenen zoals in het voorbeeld. Via de vrije transformatie (ctrl + t) kan je de grootte nog aanpassen.

 • Activeer opnieuw het kader gereedschap en teken een kader over de eerste kolom in de derde rij. Plaats hier de volgende foto in.

 • Het volgende kader teken je over de volgende 2 kolommen zoals in het voorbeeld.

 • Moest je een foto willen vervangen moet je in het lagenpalet de juiste laag activeren (je kan het oogje van een laag aan- en uitvinken om te zien of het de gewenste laag is) en klik dan op het 2e icoontje in de laag (het miniatuur van de foto). Als je nu opnieuw bestand > ingesloten plaatsen kiest dan wordt de oorspronkelijke foto vervangen.

 • Wil je de hulplijnen even niet meer zien, kies dan voor weergave > tonen > hulplijnen
 • Nu willen we tekst toevoegen aan het bovenste kader. Activeer de laag met de grootste foto. (Nieuwe (tekst)lagen worden gemaakt boven de actieve laag.) Activeer het tekstgereedschap en typ hier de tekst “Sale”. Kies wit als kleur en voeg indien nodig een lichte slagschaduw toe ten voordele van de leesbaarheid.

  Tip: je kan de volgorde van de lagen nog wijzigen door te slepen. Als je tekst niet zichtbaar is kan je deze naar boven slepen in het lagenpalet.
 • Sla je document op als een Photoshop bestand om er later nog aan te kunnen werken.
 • De advertentie moet als JPG bestand geëxporteerd worden om online te kunnen gebruiken. Kies “bestand > exporteren > exporteren als”. Verander het bestandstype naar JPG (PNG mag ook maar is iets zwaarder). De rest moet je niet wijzigen. Zodra je op exporteren klikt kan je de locatie en naam opgeven.

Gerelateerde cursussen

Wens je meer te weten over dit onderwerp? Misschien ben je wel geïnteresseerd in één van onze cursussen. Op basis van dit onderwerp hebben we onderstaande cursussen voor je geselecteerd.

Na verschillende modules Fotografie ga je aan de slag als fotograaf, maar hoe promoot je jouw werk? Leer zelf je logo, huisstijl of website ontwerpen met Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign.
Ben je als fotograaf of als designer klaar om de wereld te betreden waar je afbeeldingen gaat manipuleren en ze omtovert tot een prachtig kunstwerk? Dan biedt deze cursus Photoshop je de begeleiding om dit op een deskundige wijze te doen.
De cursus Affinity Designer voor starters biedt je een verrijkend inzicht in de moderne intuïtieve gebruikersinterface van Affinity Designer. Gebruikers van Adobe vinden hier al snel hun weg.