Carine Geussens

Is lerares in het interessegebied Design en Mode. Voor vSchool ontwikkelde ze de cursussen Affinity Photo voor starters en gevorderden, Affinity Designer voor starters en Gevorderden, Affinity Publisher voor starters, Textielontwerp Prints en Designs.

Stelt dat het creatieve in symbiose leeft met het technische, welke software je ook gebruikt. Maar moet toch toegeven dat ze zich als herboren voelt sinds het ontdekken van het Affinity pakket.
Afgestudeerd als Grafisch vormgever en 6 jaar ervaring opgedaan als grafisch ontwerper in een reclamebureau. Startte vervolgens met lesgeven in het hoger kunstonderwijs in combinatie met freelance grafisch werk voor verschillende reclamebureaus.
Haar carrière voor CVO De Verdieping begon 20 jaar geleden in de grafische entiteit, waar ze de vakken Photoshop en QuarkXpress gaf. Combineerde haar opdrachten met het lesgeven aan de Academie voor Plastische Kunsten Genk als leerkracht digitale beeldende vorming.
Na de geboorte van haar dochter besloot ze zich te focussen op de lessen in het volwassenenonderwijs in combinatie met haar freelance werk.
Ze wordt gedreven door een passie voor het artistieke: tekenen, creëren en vormgeving. De getuigenissen van haar leerlingen lezen als een lofzang van deze passie, die haar nog steeds doen innoveren en fascineren.

Innoveren als kunstenaar is maar mogelijk als je eeuwig blijft studeren. Sinds vorige jaar is ze dan ook actief als student aan de academie van Hasselt in het atelier levend model.
Wordt intens gelukkig van het kijken naar haar diatonische accordeon. Een instrument waarvan het bespelen een project is voor tijdens haar weinige vrije momenten.

Ik geef deze cursussen

In Affinity Designer voor gevorderden maken we leuke illustraties van concept tot uitgewerkte tekening. Waar we alles van het eerste deel gaan combineren en nieuwe technieken leren, skills verfijnen en uitbreiden.
Met Affinity Publisher maak je je eigen printwerk zoals flyers, brochures, magazines, visitekaartjes, posters, … Affinity Publisher is vergelijkbaar met Adobe Indesign maar dan veel goedkoper.
Heb je altijd als willen weten hoe je je eigen kleding of accessoires van coole prints voorziet? Kan je straf ontwerpen of heb je helemaal geen ontwerp ervaring, in beide gevallen kan je met Affinity Designer aardig aan de slag.
Verbeter je foto’s, maak kleur en contrast aanpassingen, werk storende elementen weg, pas filters toe, tekst en nog veel meer. De software van Affinity is erg intuïtief en gemakkelijk te leren.
De cursus Affinity Designer voor starters biedt je een verrijkend inzicht in de moderne intuïtieve gebruikersinterface van Affinity Designer. Gebruikers van Adobe vinden hier al snel hun weg.