PHP 1

Categorie: 

Beschrijving

In de cursus PHP leren we programmeren voor het web! We leren langzaam aan hoe we statische webpagina's kunnen omvormen tot dynamische en groeiende pagina's. Door gebruik te maken van de kracht van PHP kunnen we een hele website invullen met duizenden pagina's, terwijl we zelf maar een aantal pagina's moeten aanmaken.

We beginnen bij het begin. Je krijgt een introductie programmeren en logisch nadenken. Dan bekijken we stap voor stap alle basis elementen die je moet kennen om te beginnen met PHP. Je maakt een hele boel oefeningen. Uiteindelijk leren we communiceren met databanken en leren we hoe we deze gegevens kunnen gebruiken in onze PHP pagina's.

Cursus inhoud

Introductie programmeren

We beginnen eerst met een introductie Programmeren. Je leert op een spelende manier logisch nadenken en programma structuren aan te maken.

Basis PHP

In dit hoofdstuk leer je de basis "grammatica regels" van de PHP programmeertaal. Je leert werken met de software en je leert de verschillende manieren waarop je PHP code kan schrijven.

Werken met variabelen en geheugenplaatsen

Een van de leuke dingen aan PHP zijn geheugenplaatsen. Deze variabelen kom je overal terug tegen in elk stukje PHP code. Ze zijn het hart en de ziel van de programmeertaal. Leer hoe je deze geheugenplaatsen kunt bedwingen!

Werken met controle structuren

Controlestructuren stellen ons in staat om een pagina er in bepaalde situaties anders te laten uitzien. Als we bv. ingelogd zijn kunnen we een admin-menutje tonen, terwijl dit voor elke andere gebruiker verborgen zal zijn. Naast deze vraagstellingen en controlestructuren zullen we ook lussen of loops behandelen.

Formulier validatie en verwerking

Formuliervalidatie is een van de belangrijkste items als je met gebruikersinvoer gaat werken. Je moet er zeker van zijn de gebruiker de juiste informatie ingeeft. Hier leer je hoe je de input van de gebruiker kunt controleren, en hoe je de gebruiker kunt laten weten wat hij fout gedaan heeft.

Databanken ontwerpen en aanmaken

In dit hoofdstuk bekijken we hoe we een databank moeten ontwerpen en aanmaken. We maken hier een simpele databank voor ons digitale dagboek project.

Communiceren met databanken

Natuurlijk moeten we ook leren communiceren met de databank. Vanuit PHP is dit gelukkig niet heel moeilijk. Al snel kunnen we onze website die we gemaakt hebben interactief maken en de informatie in een databank opslaan.

Projecten

Nu je eenmaal de basis principes van PHP weet gaan we de kennis toepassen in enkele projecten. We maken een heus online digitaal dagboek waarbij gebruikers zich kunnen registreren en een dagboek kunnen bijhouden.