Photoshop voor Webdesigners

Categorie: 

Beschrijving

Heb je minstens één module Drupal of HTML & CSS achter de kiezen? Ben je vertrouwd met het technische van websitebouw, maar missen je maaksels nog wat grafische punch? Dan is Photoshop voor webdesigners zeker iets voor jou.

We gaan aan de slag met pixelgebaseerde en vectorgeörienteerde tekengereedschappen en produceren gelikte webinterface-elementen zoals hoofdingen, knopjes, achtergronden,... We rusten niet tot elke pixel er zo uitziet zoals jij dat wil.

De module eindigt met de productie van een statische webpagina die op het vlak van vormgeverij, code én zoekmachineoptimalisatie snor zit.

Dit eindproduct kan je dan met je reeds vergaarde handigheid met Drupal combineren. Zo bouw je later dan je eigen Drupal-templates of verwerk je eigen interface-elementen in je sites.

Voorkennis: Bekendheid met Photoshop is niet vereist - we starten met de absolute basis. Een basiskennis van het webgebeuren in het algemeen en HTML en CSS in het bijzonder is echter wel erg mooi meegenomen.

Om deze cursus te kunnen volgen heb je minstens de eerste CC-versie van Photoshop nodig. Het goedkoopste Photoshopabonnement kost € 12,09/maand en je kan dit online aankopen.