HTML en CSS

Categorie: 

Beschrijving

In de cursus HTML5 & CSS3 leren we hoe er een website gemaakt moet worden met code. Hiervoor gebruiken we enkele simpele programma's om een website te maken. Je hoeft geen dure applicaties aan te kopen zoals Dreamweaver. Als je met code een website kan schrijven ben je op de goede weg!

We beginnen met de basis van HTML. Hoe moeten we een pagina aanmaken en welke code moeten we er zéker in moeten plaatsen. We maken titels, paragrafen en voegen afbeeldingen in. Hierna bekijken we hoe we de inhoud kunnen groeperen met de nieuwe HTML5 syntax. Deze groepen zijn belangrijk voor als we onze pagina in een later hoofdstuk gaan vormgeven. Naast de HTML5 syntax leren we ook de CSS taal. Deze taal gaat de vormgeving van onze website beschrijven, en kunnen we bv. de verschillende onderdelen positioneren op de pagina.

Cursus inhoud

Basis HTML

We beginnen natuurlijk met de basis van HTML. We leren de basis HTML opmaak maken, en we voegen enkele titels, paragrafen en afbeeldingen toe.

Inhoud sectioneren en groeperen

Als we inhoud gemaakt hebben gaan we gebruik maken van de nieuwe HTML5 tags om inhoud te sectioneren en te groeperen. We leren het verschil tussen de oude HTML4 manier en de nieuwe HTML5 manier.

Basis vormgeving

Als de inhoud van de pagina correct ingegeven en gesectioneerd is kunnen we de pagina gaan vormgeven. We maken gebruik van Cascading Style Sheets om de vormgeving af te scheiden van de inhoud. Door gebruik te maken van deze CSS pagina's kunnen we kleuren veranderen, achtergrond kleuren geven en nog veel meer.

Pagina layout

We leren in deze cursus ook hoe we met CSS een pagina layout kunnen opbouwen. We maken geen gebruik meer van tabellen of iFrames om een pagina layout te bouwen maar we werken met een volledige CSS manier. We leren hoe we elementen moeten positioneren op de pagina.

Formulieren

Formulieren zijn zeer belangrijk voor een website. We leren in dit hoofdstuk hoe we een contactformulier of een login pagina kunnen maken. We maken gebruik van de nieuwe HTML5 validatie om er zeker van de zijn dat de gebruiker alle inhoud invult.