Webdesign

Dankzij CSS-preprocessor Sass worden tijdrovende repetitieve klussen in CSS iets van het verleden!
Een goede hedendaagse website is hip, heeft de nodige snufjes en is mobiel vriendelijk.
In deze Masterclass gaan we aan de slag met enkele Front-end Workflow technieken. We leren met de command line werken. We gaan een GULP workflow opzetten en we leren een project beheersen met GIT!

Beschrijving

  • PHP programming patterns

Er volgt spoedig meer info.

Wanneer je graag op gebruiksvriendelijke wijze een website bouwt, dan kies je best voor WordPress.
In de cursus PHP leren we programmeren voor het web! We bekijken hoe we functies kunnen schrijven om onze code opnieuw te gebruiken. We leren de basis van Object Georienteerd Programmeren met PHP en we bekijken enkele PHP Libraries om bv. bestanden te uploaden, PDF's dynamisch te genereren, grafieken te tekenen enz...
Ben jij al aanwezig op het web? Stoort het je dat webdesign soms wel erg omslachtig is? WordPress is de meest gebruikte CMS en zonder twijfel gebruiksvriendelijkste wijze om websites te bouwen. Gedurende deze cursus zullen we vlug begrijpen dat je met Wordpress wel meer kan dan een blog bouwen.
Wat Drupal attractief maakt, zijn de oneindige gratis uitbreidingsmodules die door de community ter beschikking gesteld maken. In deze cursus leren we de belangrijkste daarvan gebruiken en in onze site implementeren. Wat dacht je van een fotoalbum, kalender, allerhande formulieren, reservatiesystemen, sociale media, nieuwsbrief, backupsysteem, google maps, beveiliging, en nog veel meer. Misschien zegt dit je wat meer: Drush, Views, Rules, … Het zijn modules waardoor Drupal zich onderscheid van andere CMS’en als Joomla! en Wordpress. Nadat je deze modules onder die knie hebt kan je praktisch alles naar eigen wens (of die van een klant) verwezenlijken!
jQuery is een rijke, snelle en elegante uitbreiding op JavaScript. Het is opensource, er is een uitgebreide documentatie voorzien en een zeer actieve community. Daardoor wordt er heel regelmatig een update uitgebracht en verschijnen er constant nieuwe plugins.
Heb je minstens één module Drupal achter de kiezen? Ben je vertrouwd met het technische van websitebouw, maar missen je maaksels nog wat grafische punch? Dan is Photoshop voor webdesigners zeker iets voor jou.
Abonneren op Webdesign